25,06,2024

Euro të reja, rezistente ndaj rrobalarëses, hekurit dhe ujit

Must Read

Kartëmonedha të harruara në pantallonat xhinse dhe të vendosura rastësisht në makinë larëse? Ose nën hekur? Apo ato që përfundojnë gabimisht rrudhosura?

Pa problem, sepse tani kanë dalë në qarkullim ato që nuk prishen kurrë. Banka Qendrore Evropiane sapo ka prezantuar karakteristikat revolucionare të parave të reja, të cilat do të qarkullojnë nga fundi i majit.

Për të demonstruar rezistencën e tyre të jashtëzakonshme, Eurotower ka publikuar një video në të cilën ata i nënshtrohen trajtimeve më të këqija: ata përfundojnë nga mikrovalë në frigorifer, janë të rrudhura dhe të grimcuara, por i mbijetojnë çdo agresioni.

Përveç faktit se janë bërë me materiale të pashkatërrueshme, ato provojnë edhe nëse janë të falsifikuara ose jo: letra e re është projektuar të jetë jashtëzakonisht e vështirë për t’u riprodhuar, në mënyrë që ta bëjnë jetën shumë të vështirë për falsifikatorin.

Banka Qendrore gjithashtu vë në qarkullim bileta të reja 100 dhe 200 euroshe, gjithashtu natyrisht “të pashkatërrueshme”: formatet më të fundit, të cilat plotësojnë serinë e re “Europa” të prezantuara në vitin 2013, kanë zbukurimin e hyjnisë, Evropën në fakt, siç është elaboruar në mitologjinë helene. Për t’i parë ama, do të duhet të presim edhe disa javë, përcjell GSH.

Në hartimin e serive “Europa”, BQE punoi ngushtë me njerëzit me probleme shikimi. E gjithë, kjo sepse ato janë të pajisura me karakteristika që lehtësojnë këta qytetarë. Biletat e reja kanë shifra të mëdha në karaktere më të shënuara me tone më kontrast për të lehtësuar njohjen e tyre në bazë të ngjyrës. Përgjatë buzës, ka edhe shenja të ndjeshme prekjeje për çdo prerje.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Miratohet Korniza Afatmesme Buxhetore për vitin 2025-2027

Këtë të enjte është mbajtur mbledhja e Kuvendit të Komunës e kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit të Komunës, Xhavit...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img