13,06,2024

Dema thotë se është nder që kryeministri të ligjërojë në UP, ani pse mund të mos i mbajë orët me rregull

Must Read

marjan-780x439

Fiks 69 profesorë ia panë hairin vendimit të Gjykatës Themelore, ku e obligon Universitetin e Prishtinës që në mënyrë retroaktive t’ua kthejë pagesat e ndaluara pas vendimit të ish-rektorit Ramadan Zejnullahu.

Ky vendim preku profesorë të shumtë dhe asistentë, e që në mesin e tyre janë emra politikanësh si kryeministri Isa Mustafa, ish-kreu i gjykatës Kushtetuese Enver Hasani, ministri i Arsimit, Arsim Bajrami etj.

Por vendimi fundit i Gjykatës Themelore vjen në të mirë të këtyre profesorëve.

Universiteti i Prishtinës, sërish do t’i paguajë këta profesorë me gjysmë page, por do t’ua kthejë edhe të tjerat që nuk i kanë marrë prej vitit të kaluar.

Rektori i sapozgjedhur i UP-së, Marjan Dema thotë për KTV se është privilegj për të që p.sh. kryeministri të ligjërojë në Universitetin e Prishtinës, ani pse Isa Mustafa sipas tij, mund të mos i mbajë orët me rregull.

Ai thotë se autoritetet tona duhet t’i pranojnë këta njerëz, pasi mund të ndikojnë në të mirë të Universitetit të Prishtinës.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Në 25 vjetorin e çlirimit të Ferizajt mbahet ekspozita me fotografi “Gratë në rrugën e lirisë”

Gratë dhe vajzat e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, trimëreshat, heroinat e luftës për liri, gratë e lirisë - në...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img