19,05,2024

Delegacioni nga Kosova qëndroi në Portugali – zëvendësministri kundërshton raportin që paraqet Kosovën si kultivues të drogës

Must Read

Delegacioni i Ministrisë së Punëve të Brendshme, në krye me zëvendësministrin Nehat Mustafa, qëndruan në një vizitë në Portugali, me ftesën e Qendrës Evropiane për Monitorimin të Drogave dhe Varësinë nga Drogat – raporton Gazeta Monitor.

Mustafa kundërshtoi raportin e fundit të EMCDDA, i cili e rendit Kosovën në mesin e shteteve kultivuese të bimëve narkotikëve, duke prezantuar  fakte të bazuara në shifra të cilat dëshmojnë se gjendja nuk është alarmante siç është paraqitur në raport.

Gjatë vizitës delegacioni i Kosovës është pritur në takim nga, Constança Urbano De Sousa, ministre e Administrimit të Brendshëm.  Në këtë takim u diskutua për  bashkëpunimin në mes të dyja shteteve. Ministria De Sousa premtoi përkrahjen e Republikës së Portugalisë për Republikën e Kosovës, në të gjitha organizatat ndërkombëtare që mbulojnë fushën e sigurisë dhe të administrimit.

Gjithashtu, zëvendësministri Mustafa zhvilloi takime edhe me Alexis Goosdeel,   drejtor gjeneral i EMCDDA,  si dhe  Joao Goulao, koordinator Kombëtar i Strategjisë kundër Narkotikëve në Republikën e Portugalisë.

Zëvendësministri Mustafa prezantoi punën e deritanishme që është bërë në Republikën e Kosovës në kuadër të përmbushjes së aktiviteteve që parasheh Strategjia Kombëtare kundër Narkotikëve, si dhe diskutoi mbi  objektivat  e ardhshme të cilat do të harmonizohen  me objektivat evropiane:  çështjet ligjore që rregullojnë fushën e narkotikëve,  rritja e efikasitetit të veprimeve që ndikojnë drejtpërsëdrejti në zvogëlimin e kërkesës, zvogëlimin e ofertës, si dhe trajtimin e përdoruesve të narkotikëve.

Gjatë këtyre takimeve, theks i veçantë iu kushtua ngritjes dhe funksionalizimit të dy mekanizmave shumë të rëndësishëm siç janë:  Observatori  dhe Sistemi i Paralajmërimit të Shpejtë, mekanizma këto që mundësojnë komunikimin e plotë dhe të barabartë të Republikës së Kosovës EMCDDA, konform formës së raportimeve që është  për të gjitha shtetet anëtare të BE-së.

Ndërsa zyrtarët e shtetit të Portugalisë ofruan përkrahje profesionale në ngritjen dhe funksionalizimin e Observatorit dhe të Sistemit të Paralajmërimit të Shpejtë. Po ashtu ata premtuan se do t’i shtrojnë për diskutim çështjen e raportit të EMCDDA, në mënyrë që të rishikohen informatat inteligjente të ofruara nga EUROPOL,  mbi të cilat është hartuar raporti.

Pjesë e delegacionit ishin: z. Naim Muja, shef  i Sekretariatit të Strategjive, nënkolonel Rashit Çalaj nga Policia e Kosovës ,  z. Ron Krasniqi nga Departamenti për Integrime Evropiane, si dhe Safet Blakaj – drejtor i OJQ”Labyrinth\”.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Gjobë ndaj personit që bëri tejkalim në vijë të plotë, identifikohet kundërvajtja përmes dronit të policisë

Policia Rajonale e Komunakacionit Rrugor me datën 18.05.2024 rreth orës 16:35, në rrugën magjistrale Ferizaj-Viti, skatësisht në fshatin Gërlicë...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img