30,05,2024

Aivo Orav: Shtëpitë mediale nuk e rrespektojnë kodin etik të raportimit

Must Read

Media-2-780x439

Në konferencën ”Përkrahje nga BE-ja për lirinë e fjalës dhe lirinë e shprehjes, e cila u mbajt sot në Shkup, ambasadori i BE-së, Aivo Orav vlerësoi se gjendja e lirisë së fjalës dhe të shprehjes në Maqedoni nuk është e mirë, transmeton Telegrafi Maqedoni.

Ai thekson se një pjesë e shtëpive mediale nuk e rrespektojnë Kodin etik për raportim gjatë zgjedhjeve, duke mos lënë anash mungesën e balansit dhe raportimit të drejtë, vetëcenzurën, qasjen e kufizuar në informacionet e karakterit publik, mosrrespektimi i institucionit rregullator të pavarur, transparencën e pakët në financimin e mediave.

Ndërkaq, sipas drejtorit të Agjencisë për shërbime mediale audio dhe audi-vizuele, rënia e standradeve profsionale në Maqedoni nuk është diçka që ka ndodhur aty për aty, por ka zgjatur tashmë 20 vite.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Arrestohet një person në Ferizaj, i dyshuar se ka kryer rrëmbim të një personi në Fushë Kosovë

Me datë 25.05.2024 rreth orës 09:35 policia rajonale e Ferizajt ka pranuar një informatë me telefon nga një femër...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img