19,04,2024

Aftësia dhe arsimimi i refugjatëve habit gjermanët

Must Read

“Në mes të muajit shtator 2015 dhe shtatorit në 2016, rreth 50.000 refugjatë kanë gjetur punë, nga të cilat më shumë se 30.000 janë në punë me orar të plotë, kjo tregon se shumë refugjatë janë të kualifikuar dhe të përgatitur për tregun gjerman të punës”, tha ai Drejtori i Zyrës Frank-Jurgen Weiss duke iu referuar studimit të Institutit për hulumtimin e tregut të punës në Nuremberg, transmeton lajmi.net.

Sipas tij, niveli i arsimit të refugjatëve është më i lartë se sa ishte menduar.

Përveç shkollim, integrim të mirë në tregun e punës, përveç aftësive gjuhësore ata kanë përvojë të  rëndësishme në punë.

Sipas studimit të Institutit në Nuremberg, 73 për qind e refugjatëve para se të vijnë në Gjermani ishin të punësuar në një mesatare prej 6.4 vitesh. /Lajmi.net/

 

.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj dhe Ministria e Zhvillimit Rajonal nënshkruajnë Memorandum për bashkëpunim në Zhvillimin Rajonal

Rektori i Universitetit të Shkencave të Aplikuara në Ferizaj (UShAF), Prof. Dr. Agron Bajraktari, dhe ministri i Ministrisë të...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img