26,05,2024

A keni dëshirë të dëgjoni se shqiptarët janë populli më inteligjentë? Atëherë, mos e lexoni këtë tekst!

Must Read

braino-780x439

Në ueb-faqen IQ Research, është publikuar një listë me vendet që kanë inteligjencën më të lartë (IQ). Në këtë listë mund të shihet se cilat vende kanë IQ-në më të lartë dhe më të ulët.

Profesori britanik i psikologjisë, Richard Lindsay dhe profesori finlandez i shkencave politike Tatu Vanhanen, kanë kryer këtë hulumtim në më shumë se 80 vende, transmeton Telegrafi.

Rezultat e hulumtimit në lidhje me të dhënat e mbledhura, përfshijnë periudhën nga viti 2002 deri 2006.

Ata pretendojnë se dallimet në të ardhurat kombëtare ndikojnë në inteligjencën mesatare të një kombi. Përveç kësaj, sipas disa faktorëve, dallim kanë edhe ndryshimet e pasurisë kombëtare si dhe normat e rritjes ekonomike.

Sipas hulumtimit të kryer, ka rezultuar se në vendin e parë janë radhitur Hong Kongu dhe Singapori.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Arrestohet një person në Ferizaj, i dyshuar se ka kryer rrëmbim të një personi në Fushë Kosovë

Me datë 25.05.2024 rreth orës 09:35 policia rajonale e Ferizajt ka pranuar një informatë me telefon nga një femër...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img