03,12,2023

75 përqind të kosovarëve të punësuar, punojnë në kompani private

Must Read

papune-3-me-llogo-690x380

Në raportin e financiuar nga BE dhe i menaxhuar nga Zyra e BE-së në Kosovë dhe i realizuar nga Iniciative Kosovare për Stabilitet me temën “Hulumtimi i Përceptimeve dhe Qëndrimeve të Qytetarëve për shtetin social”, janë bërë gjetje për papunësinë, standardin e jetesës dhe perceptimet e qytetarëve për shtetin social.

14.5 përqind nga të anketuarit janë përgjigjur se janë të punësuar.

Nga të punësuarit 75 përqind e tyre kanë thënë se janë të punësuar në kompani private kurse 19 përqind në sektorin publik.

17.9 përqind e të punësuarve janë me kontratë dhe u paguhen kontributet.

Në këtë hulumtin kanë marrë pjesë 1,100 respodent dhe shpërndarja e mostrës është bërë në 100 lokacione në mënyrë të rastit.

papaune me llogo

- Advertisement -spot_img
Të fundit

10 fermerë përfitojnë fidaneve të arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë

Drejtoria e Bujqësisë dhe Pylltarisë, paraditen e sotme, shpërndau fidanet e arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë për 10...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img