23,07,2024

​Sot mblidhet Kryesia e Kuvendit

Must Read

Kryesia-e-Kuvendit-Kosove

Kuvendi i Kosovës ka paralajmëruar për sot mbledhjen e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës me kryetarët e grupeve parlamentare.

Nuk është parë një seancë e Kuvendit që kur Hashim Thaçi dha betimin e tij si president i Kosovës para deputetëve.

Kryesia ka propozuar këtë rend dite për mbledhjen e sotme:

I. Miratimi i procesverbalit nga mbledhja e mëparshme,

II. Përgatitjet për seancën plenare.

1. Koha për deklarime jashtë rendit të ditës,

2. Koha për pyetje parlamentare,

3. Miratimi i procesverbalit nga seanca e mëparshme,

4. Shqyrtimi i Projektligjit nr. 05/L-093 për ratifikimin e Konventës për heqjen e

kërkesës për legalizim të dokumenteve zyrtare të huaja (5 tetor 1961),

5. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr.05/L-095 për Akademinë e Drejtësisë (i plotëson kushtet me 27.04.16),

6. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr.05/L-064 për patentë shofer,

7. Shqyrtimi i Raportit të Komisionit për Integrime Evropiane lidhur me mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për kompetencat e zgjeruara për konfiskimin e pasurisë së fituar me vepër penale,

8. Shqyrtimi i Raportit të Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini dhe Sport lidhur me mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit nr. 04/L-032 për Arsimin Parauniversitar në Republikën e Kosovës,

9. Shqyrtimi i Raportit të performancës së ndërmarrjeve publike për vitin 2014,

10. Zgjedhja e një (1) anëtari të Bordit të Radiotelevizionit të Kosovës,

11. Zgjedhja e dy (2) anëtarëve të Komisionit të Pavarur për Media,

12. Zgjedhja e drejtorit dhe zëvendësdrejtorit të Autoritetit Rregullator për Shërbimet e Ujit,

13. Zgjedhja e anëtarëve të Bordit Këshillëdhënës për Mbrojtjen e Mjedisit,

14. Zgjedhja e një (1) anëtari të Këshillit Prokurorial të Kosovës.

III. Shqyrtimi i propozimeve dhe kërkesave

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj hap konkursin për pranimin e studentëve të rinj

Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj (UShAF) ka hapur sot konkursin për pranimin e studentëve të rinj në...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img