23,04,2024

Zvicra voton për të zbutur rregullat e shtetësisë

Must Read

Votuesit zviceranë do të zgjedhin nëse rregullat strikte mbi shtetësinë e vendit duhet të aprovohen apo jo.

I lindur në Zvicër nuk garanton shtetësi dhe banorët jo-zviceranë duhet të presin zakonisht 12 vjet para se të aplikojnë për diçka të tillë.

Testet dhe intervistat e qeverisë janë gjithashtu të detyruara, të cilat mund të jenë të shtrenjta.

Kjo do të ndikojë drejtpërdrejt tek ata që kanë lindur në Zvicër, të cilët prindërit dhe gjyshërit u kanë jetuar gjithashtu në vend të përhershme.

Mbështetësit e planit për të lehtësuar procesin, e argumentojnë se është qesharake të pyesin njerëzit në kanë lindur dhe kanë jetuar gjithë jetën e tyre në Zvicër për të provuar se ata janë të integruar, shkruan BBC.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Gjen kuletën me 320 euro, qytetari nga Ferizaj e dorëzon në polici

Një qytetar nga Ferizaj ka gjetur një portofol me para dhe ka dorëzuar atë në polici. Policia njofton se në...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img