09,12,2023

Zbulohet lapidari i Dëshmorit të Kombit Muhamet Kabashi-Kelota

Must Read

Në fshatin Jezerc të Komunës së Ferizaj, u bë zbulimi i lapidarit kushtuar dëshmorit të kombit Muhamet Kabashi-Kelota.

Në ceremoni, morën pjesë strukturat komunale, bashkëluftëtar të dëshmorit dhe qytetarë të shumtë.

Me një fjalë përshëndetëse të pranishmeve ju është drejtuar gjeneral major Shukri Buja-Komandant i Zonës Operative të Jezercit. Ai ka folur për luftën e pastër të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, si dhe për veprimtarin e dëshmorit Muhamet Kabashi.

Ndërsa drejtorja e Drejtorisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit Xhemile Murati-Shabani, në këtë ceremoni ka thënë se pikërisht me rastin e 28 shtatorit-Ditës së Dëshmorëve të Komunës së Ferizajt, po zbulohet edhe pllaka përkujtimore kushtuar dëshmorit Muhamet Kabashi-Kelota.

Duke folur për dëshmorët dhe rëndësinë e ngritjes së lapidarëve, si ky sot, Imri Ilazi nga Organizata e Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, ka thënë se luftëtarët nuk vdesin kurrë. Ai tutje ka thënë se dëshmia e parë që përnjëmend e duam, e nderojmë këtë vend, janë dëshmorët e rënë për lirinë e Kosovës.

Evokim kujtimesh për dëshmorin e kombin Muhamet Kabashi-Kelota, ka dhënë edhe Asllan Shabani.

Pllakën përkujtimore e zbuluan nëna e dëshmorit, Shukri Buja-komandant i Zonës Operative të Neredimës, Elmi Recica-deputet i Kuvendit të Kosovës si dhe bashkëluftëtarë të dëshmorit.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Paraburim prej 40 ditësh për “baronin e drogës” Gëzim Çela, i cili dje u arrestua në Ferizaj

Paraburgim ndaj G.Ç., i kërkuar nga Republika e Shqipërisë në bazë të urdhër arrestit ndërkombëtar për shkak të veprave...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img