14,07,2024

Tiranë, arrestohen 8 persona për evazion fiskal

Must Read

Në pranga janë vënë 7 inspektorë dhe ish-inspektorë të tatimeve dhe një administrator biznesi. Rreth orës 21:00 të mbrëmjes së të enjtes u arrestuan shtetasit:

  1. Platon Solis, 51 vjeç, banues në Leskovik, me detyrë inspektor i verifikimit në

terren pranë Drejtorisë Rajonale Tatimore Tiranë

  1. Ajaz Shehu, 51 vjeç, banues Tiranë, me detyrë ish inspektor i verifikimit në terren pranë Drejtorisë Rajonale Tatimore Tiranë
  2. Dhimiter Veshi, 47 vjeç, banues në Tiranë, me detyrë inspektor i verifikimit në terren

pranë Drejtorisë Rajonale Tatimore Tiranë

  1. Arjan Daja, 51 vjeç, banues në Tiranë, me detyrë inspektor i verifikimit në terren pranë Drejtorisë Rajonale Tatimore Tiranë
  2. Saimir Kaziu, 39 vjeç, banues në Tiranë, me detyrë ish-inspektor i verifikimit në terren pranë Drejtorisë Rajonale Tatimore Tiranë
  3. Bajram Frangu, banuese në Tiranë, me detyrë ish-inspektor i verifikimit në terren pranë Drejtorisë Rajonale Tatimore Tiranë
  4. Gentian Subashi, 38 vjeç, banuese në Tiranë, me detyrë ish-inspektor i verifikimit në terren pranë Drejtorisë Rajonale Tatimore Tiranë
  5. Iliaz Fisheku, 57 vjeç, banues në Tiranë, administrator i subjekteve “Martini Petrol” dhe “Petrol Impex”.

Nga hetimet e kryera ka rezultuar se këta shtetas me detyrë inspektorë të verifikimit në terren pranë Drejtorisë Rajonale Tatimore Tiranë, gjatë periudhës kohore 2010 deri më 2015, gjatë ushtrimit të detyrës së tyre kanë favorizuar subjekte të ndryshme tregtare ndër ta dhe subjekti tregtar  “Martini Petrol” me aktivitet në fushën e tregtimit të karburanteve, duke e lejuar atë të kryejë aktivitet tregtar pa u regjistruar në QKR dhe organet

tatimore, të cilat i kanë shkaktuar buxhetit të shtetit një dëm në vlerën 101.805.583 lekë të reja, i konsideruar evazion fiskal./lajmi.net

 

The post Tiranë, arrestohen 8 persona për evazion fiskal appeared first on Lajminet.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Ferizaj – komunë e tretë me numrin më të madh të banorëve në Kosovë

109,345 është numri i banorëve të Komunës së Ferizajt, statistikë e publikuar sot nga Agjencia e Statistikave të Kosovës...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img