09,12,2023

Thirrja për armatosje, ja çfarë thotë Kodi Penal

Must Read
Sali Berisha

Socialisti Taulant Balla propozim mbledhjen e Byrosë Parlamentare lidhur me këtë. Po çfarë thotë Kodi Penal për thirrjet për armatosje?

Në nenin 73/6 të Kushtetutës së Shqipërisë thuhet: “Deputeti nuk mban përgjegjësi për mendimet e shprehura në Kuvend dhe votat e dhëna prej tij në ushtrim të funksionit. Kjo dispozitë nuk zbatohet në rastin e shpifjes”.

Ndërkohë sipas Kodit Penal, thirrja për armatosje cilësohet si krim kundër rendit kushtetues dhe si i tillë dënohet nga 5 deri në 10 vite.

Neni 222 i Kodit Penal, thirrjet për armatosje ose marrja pa të drejtë e komandës

“Thirrjet për armatosje kundër rendit kushtetues, krijimi apo organizimi i forcave të armatosura në kundërshtim me ligjin, marrja pa të drejtë e komandës së forcave të armatosura për të kryer veprime luftarake, me qëllim për t’iu kundërvënë rendit kushtetues, dënohen me burgim nga 5 deri në 10 vite./shekulli

The post Thirrja për armatosje, ja çfarë thotë Kodi Penal appeared first on Lajminet.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Paraburim prej 40 ditësh për “baronin e drogës” Gëzim Çela, i cili dje u arrestua në Ferizaj

Paraburgim ndaj G.Ç., i kërkuar nga Republika e Shqipërisë në bazë të urdhër arrestit ndërkombëtar për shkak të veprave...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img