22,06,2024

“Serbia nuk është Zvicër e as Norvegji t’i thotë jo BE-së”

Must Read
Ivica Daçiq

Daçiq është gjithashtu edhe zëvendëskryeministër i Serbisë, në koalicionin qeverisës që po parashihet t’i fitojë edhe katër vite të tjera pushtet, në zgjedhjet e përgjithshme të së dielës në Serbi.

Qeveria serbe i ka hapur negociatat për anëtarësim me BE-në dhjetorin e kaluar, dhe shpreson t’i përfundojë ato deri në vitin 2019, por rezultatet e anketave tregojnë se serbët janë skeptikë rreth përfitimeve që mund t’i kenë nëse i bashkohen këtij blloku.

Më tutje ministri Daçiq ka folur edhe për problemet me të cilat po përballet ky mekanizëm evorpian.

“Është e qartë se BE-ja ka probleme. Nuk ka institucione ndërkombëtare pa probleme në funksionim”, i ka thënë Reuters-it Daçiq.

“Serbia nuk është as Norvegji e as Zvicër që të thotë se nuk ka nevojë për BE-në. Dalja e Britanisë së Madhe nga blloku është problem i BE-së, por kjo gjë nuk ndikon në vendosmërinë tonë për t’iu bashkuar BE-së”, ka thënë ai.

Blloku prej 28 vendeve anëtare është partneridhe investuesi më i madh tregtar i Serbisë, sikurse edhe i dy vendeve të tjera të ish-Jugosllavisë; Kroacisë dhe Sllovenisë, të cilat veçse janë anëtare të bllokut.

The post “Serbia nuk është Zvicër e as Norvegji t’i thotë jo BE-së” appeared first on Lajminet.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Miratohet Korniza Afatmesme Buxhetore për vitin 2025-2027

Këtë të enjte është mbajtur mbledhja e Kuvendit të Komunës e kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit të Komunës, Xhavit...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img