09,12,2023

Rrëzimi i helikopterit në Shkodër, nisin hetimet

Must Read
Foto-ilustrim

Nga verifikimet paraprake, procedimi penal është regjistruar për këto dy vepra penale të parashikuara në nenin 48 dhe 83 të Kodit Penal Ushtarak.

Për veprën penale të “Lëvizjes së trupave pa të drejtë”, mendohet se do të mbajnë përgjegjësi eprorët e pilotëve, pasi kanë lejuar ngritjen e helikopterit pa një urdhër specifik apo plan masash të detajuar dhe arsyetuar për misionin e kryer, siç parashikon rregullorja, shkruan ABC NWS, duke u thirrur në burime.

Ligji parashikon që “Komandanti që pa autorizim, urdhër, mision të veçantë ose shkak tjetër të ligjshëm, urdhëron lëvizjen e trupave ose mjeteve tokësore, detare apo ajrore, kryen kundërvajtje penale dhe dënohet me ulje në gradë, me gjobë, nxjerrje në lirim ose me burgim deri në 2 vjet”.

Vepra tjetër penale, për të cilën po vazhdojnë hetimet nga prokuroria e Shkodrës në bashkëpunim me policinë ushtarake të Forcave të Armatosura, është ajo e parashikuar në nenin 83 të kodit penal ushtarak. Ku parashikohet se “Shkelja nga ushtaraku e rregullave të fluturimit dhe të përgatitjes së teknikës së fluturimit, kur nga këto janë shkaktuar vdekja ose pasoja të tjera të rënda, dënohet me burgim deri në 15 vjet burg”./ lajmi.net.

The post Rrëzimi i helikopterit në Shkodër, nisin hetimet appeared first on Lajminet.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Paraburim prej 40 ditësh për “baronin e drogës” Gëzim Çela, i cili dje u arrestua në Ferizaj

Paraburgim ndaj G.Ç., i kërkuar nga Republika e Shqipërisë në bazë të urdhër arrestit ndërkombëtar për shkak të veprave...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img