20,02,2024

Romët ankohen për gjendjen e rëndë të tyre, por megjithatë festojnë

Must Read

romet-690x380

Komuniteti romë kanë festuar sot ditën e tyre në gjithë Kosovën.

Por atmosfera më e mirë duket se ka qenë në Prizren, atje janë mbledhur ky komunitet dhe kanë festuar në njërin nga lokalet e këtij qyteti.

Osman Osmani përfaqësues i këtij komuniteti në Prizren ka thënë për Kosova Direkt se sot kanë festuar për t’u larguar nga gjenja e vështirë që kanë.

“Ne kemi probleme me arsim, punësim dhe probleme të tjera”.

“Situata është e rëndë, por kërkojmë përkrhaje nga institucionet si ato qendrore dhe lokale”.

Osmani thotë se edhe vetë komuniteti romë duhet të luftojnë për të drejtat e tyre.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Diskutohet orari i barnatoreve për qytetin e Ferizajt

Sot është mbajtur konsultimi publik për plotësim-ndryshimin e Rregullores për caktimin e orarit të punës së veprimtarive afariste dhe...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img