04,03,2024

Rekomandimet e BDI-së për freskimin e Marrëveshjes së Ohrit

Must Read

Agjencia e Lajmeve Zhurnal.mk, iu sjell të dy dokumentet për të cilat deri më tash ka pasur një heshtje totale nga BDI dhe institucionet e vendit, përkundër paralajmërimeve të vitit të kaluar për një konferencë ndërkombëtare për shpalosjen e tyre para publikut vendor.

U bënë mbi katër muaj që Bashkimi Demokratik për Integrime (BDI) përmes Sekretariatit të Implementimit të Marrëveshjes Kornizë të Ohrit (SIOFA) ka bërë së bashku me diplomatin holandez Pieter Feith një analizë për të arriturat dhe dështimet e deritashme në zbatimin Marrëveshjes së Ohrit e supozuar që të përmirësojë pozitën dhe të drejtat e shqiptarëve dhe pakicave të vendit në Maqedoni.

Na kuadër të analizës janë bërë edhe disa rekomandime të cilat SIOFA dhe diplomati Feith kanë kërkuar që të merren parasysh nga qeveria e Maqedonisë e deri tek miratimi i disa prej tyre nga ekzekutivi si dhe nga parlamenti i vendit.

The post Rekomandimet e BDI-së për freskimin e Marrëveshjes së Ohrit appeared first on Lajminet.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Arrestohet një person për falsifikim të parasë në Ferizaj 

Me datën 28.02.2024, rreth orës 23:00 policia e stacionit në Ferizaj ka pranuar një informacion se në një lokal,...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img