28,09,2023

Rast sikur i “Panama Papers” kishte ndodhur edhe në Kosovë

Must Read

panama-690x380

Rasti i hulumtimit të gazetarëve të “Panama Papers” ka qenë lajmi më i madh që mund të jetë hulumtuar nga ta në botë, ku njerëz të pasur përfshirë politikanë, biznesmen e edhe sportist të cilën i shmangen tatimit duke  i fshehur paratë e tyre në offshore.

Këto janë kompani të cilat nuk paguhen taksat. E një rast i ngjashëm si ky kishte ndodhur edhe në Kosovë, në vitin 2002, kur një përfaqësuesi i UNMIK – mision i Organizatës së Kombeve të Bashkuara në Kosovë kishte dërguar në Gjibraltar një shumë prej 4.3 milionë euro.

Jo Hans Dieter Truschler është ky person që kishte bartur këtë shumë në një offshore.

Më pas është vërtetuar se ai kishte keqpërdor 220 mijë euro në emër të faturave të rreme të UNMIK.

Skandali milionësh i Truschler ishte i lidhur me Kompaninë Energjetike të Kosovës.

Në korrik të vitit 2002 rasti i tij kishte rënë në duart e autoriteteve gjermane, shtetas i vendit nga i cili vinte Truschler. Ai ishte akuzuar për veprat, shkelje besimi, falsifikim dhe keqpërdorim i një titulli akademik. Për këtë ai ishte dënuar me tre vjet e gjatë muaj burgim, transmeton Klan Kosov

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Rektori Bajraktari mori pjesë në Konferencën e 7-të shkencore të Ballkanit Perëndimor në kuadër të Procesit të Berlinit

Rektori i Universitetit të Shkencave të Aplikuara në Ferizaj (UShAF), Prof. Dr. Agron Bajraktari, njëherit edhe kryesues i Konferencës...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img