17,06,2024

Ramiz Kelmendi dhe Pal Lekaj i kundërvihen njëri-tjetrit

Must Read

Ramiz Kelmendi ka thënë se demarkacioni është shumë me rëndësi dhe sipas tij komisioni për matjen e territorit është duke e kryer punën e vet.

“Duhet të dihet një gjë se demarkacioni duhet të kryhet pasi që është kusht për viza. Kosova ka 10906 km katror. Jemi në shekullin e 21 dhe nuk matet si në kohët e vjetra”, ka thënë Kelmendi për transmetuesin publik.

Kurse Pal Lekaj është shprehur i bindur se Kosova humb territor me miratimin e këtij ligji, duke theksuar se opozita është duke u bazuar në fake historike dhe gjeografike.

“Marrëveshja duhet të ndryshojë. Edhe vendet e rajonit kanë pasur problem me demarkacionin por nuk e kanë pasur kusht për viza”, u shpreh Lekaj pë RTK.

Kontradikta gjatë debatit pati edhe për çështjen e asociacionit. Përderisa zëvendëskryeministri Kelmendi shprehej i bindur se bashkësia e komunave serbe duhet të formohet, deputeti i AAK-së këmbëngulte që ajo marrëveshje është e kryer.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Varroset me nderime ushtarake nënoficeri i FSK-së që vdiq në vendin e punës

Këtë të shtune është varrosur me nderime ushtarake nënoficeri Muhamet Beqiri, i cili vdiq në vendin e tij të...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img