17,04,2024

Qytetarët e Kosovës, po harxhojnë kohën në rrjetet sociale

Must Read

“Ka pasur forma të ndryshme të keqpërdorimit të internetit që kanë qenë cak qytetarët, pro sot edhe interneti i ka format e veta për tu mbrojtur nga këto të këqija”, ka thënë Cahani sot në emisionin “Mirëmëngjesi Kosovë”, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

Cahani ka bërë me dije se në Kosovë, përdorimi  i internetit në Kosovë përdoret për disa çështje, si “Facebook”, “Youtube”, “Skype”, lajme e filma. “Pra këto janë gjëra të ndryshme që përdoret në Kosovë,në krahasim me vendet e tjera të botës, siç është ShBA-të. Pra ka një ndryshim të madh”, ka thënë Cahani.

Sipas tij ka shumë raste kur janë keqpërdorur të dhënat personale, duke shfrytëzuar internetin. “Lloji dhe keqpërdorimi i internetit varet nga ekonomia e internetit”, ka theksuar ai. Cahani, ka bërë me dije se duhet që të kemi kujdesë për mosha të ndryshme për përdorimin e internetit, pasi që mund të ketë keqpërdorime.

Ai ka thënë se fëmijët që kanë lindur vitet e fundit, janë gjenerata që kanë lindur në kohën e që kemi telefona të mençur. “Varet se si shikohet nëse është pozitive apo negative. Por është mirë që aftësia e fëmijëve për të hapur një llogari në rrjetet sociale. Pra vet fëmijët dijen që ta përdorin telefonin nga mosha e hershme”, ka thënë ai.

Cahani ka vlerësuar se përdorimi i teknologjisë nga ana e fëmijëve në Kosovës, tregon se ata janë përpara dhe po ecin me trendet e zhvillimit në botë. “Pra kemi të bëjmë më avancim të shoqërisë në përgjithësi”, ka thënë Cahani.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Në Ferizaj u shënua 16 Prilli-Dita e të Zhdukurve me Dhunë

Me rastin e 16 Prillit - Ditës të të Zhdukurve me Dhunë në Komunën e Ferizajt, Komuna e Ferizajt...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img