20,02,2024

Qeveria zotohet të plotësojë kriteret për liberalizimin

Must Read

Kryeministri Isa Mustafa ka diskutuar për çështjen e liberalizimit të vizave me drejtorin e përgjithshëm për Fqinjësi dhe Negociata për Zgjerim të Komisionit Evropian, Christian Danielsson.

Shefi i Qeverisë është zotuar se institucionet e Kosovës do të punojnë për plotësimin e dy kritereve të mbetura për heqjen e vizave për qytetarët kosovëarë nga vendet evropiane.

“Do të punojmë në ratifikimin e Marrëveshjes me Malin e Zi, në bashkëpunim me opozitën, banorët e asaj ane dhe të gjithë akterët. Por, territori i Kosovës mbetet i pandryshuar me këtë vijë kufitare”, theksoi kryeministri.

Po ashtu, kryeministri tha se ka dhënë zotimin edhe rreth kriterit tjetër të kërkuar për liberalizim – atë të luftimit të krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Pas takimit me zyrtarin e lartë të BE-së, kryeministri Mustafa tha se vlerësuan se duhet të punojmë në çuarjen përpara në dialogut me Serbinë.

“Me prioritet do të angazhohemi në marrëveshjet e arritura dhe me prioritet do të hapim edhe çështje të tjera me interes”, theksoi ai.

.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Diskutohet orari i barnatoreve për qytetin e Ferizajt

Sot është mbajtur konsultimi publik për plotësim-ndryshimin e Rregullores për caktimin e orarit të punës së veprimtarive afariste dhe...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img