22,06,2024

Prokurorët do të ankohen lidhur me vendimin për Sheshelin

Must Read
Vojsllav Sheshel

Serge Brammertz, kryeprokuror, tha se gjykatësit kanë injoruar një pjesë të madhe të dëshmive, kur ata e liruan Sheshelin, i cili akuzohej për nxitje të urrejtjes etnike kundër boshnjakëve myslimanë dhe kroatëve, në fillim të viteve ’90.

Brammertz akuzoi sot gjykatësit për keqinterpretim të dëshmive, në mënyrë të tillë që “dëbimi i civilëve u cilësua si gjest njerëzor” dhe se “fjalimet nxitëse të urrejtjes ishin thjesht për të rritur moralin e forcave serbe”.

Sheshelin tha se ai nuk brengoset nga apeli i prokurorëve. “Ata nuk kanë bazë ligjore”, u ka thënë ai gazetarëve të Reutersit, përmes telefonit.

The post Prokurorët do të ankohen lidhur me vendimin për Sheshelin appeared first on Lajminet.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Miratohet Korniza Afatmesme Buxhetore për vitin 2025-2027

Këtë të enjte është mbajtur mbledhja e Kuvendit të Komunës e kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit të Komunës, Xhavit...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img