25,05,2024

Pro ruajtjes së Kishës Katolike në Ferizaj

Must Read

Kisha Katolike në Ferizaj është pjesë shumë e rëndësishme e trashëgimisë sonë kulturore dhe sigurisht se me të na lidhin shumë emocione e kujtime të mira të shumtëve,e po ashtu edhe mua. Mjafton të përmendim imzot Nikë Prelën, me të cilin pata nderin të takohem dhe si sot e kujtoj edhe meshën e tij të fundit për Krishtlindje (1995) – e shumë meshtarë të tjerë që kontribuuan jo vetëm për fenë, por mbi të gjitha për Atdhenë. Dhe kur mendohet të rrënohet ky relikt i çmuar, mbetem tejet i befasuar me mendësinë e tillë.

13087353_1104183306291347_2206377809150267339_n

Kohë më parë, opinioni ynë e din mirë, pata ballafaqim publik me bashkësinë Islame të Ferizajt kur donin ta tjetërsonin oborrin e Xhamisë së Madhe të Ferizajt. Dhe me këmbëngulje, ballafaqim edhe me pushtetin e atëhershëm qendror e lokal, e me qëndresën edhe të xhematit të kësaj xhamie, arritëm që ta sprapsim këtë mendësi, duke e lënë Xhaminë të hapur, si një pasuri e qytetit tonë. Bile pata kërkuar që të hiqen edhe rrethojat dhe të lihet oborri i lirë për çdo vizitor.

Sot, ju ofroj edhe komunitetit shqiptaro-katolik të njëjtën mbështetje dhe llogarisni në përkrahjen time të plotë! Ferizaj edhe pse është qytet i ri në moshë, është absurditet të humbim edhe ato pak objekte me vlerë e të vjetra që na kanë mbetur. Dhe kisha katolike në Ferizaj, këtu zë vendin më të merituar!

p.s. Para 7 viteve isha në Strasbourg në Këshillin e Europës me Shkollën Politike të Prishtinës, ku patëm rastin të vizitonim edhe Katedralen “Notre Damme” (Zonja Jonë), e vjetër mbi 900 vite. Çfarë mendoni se do të bënin francezët po t’u thonim se Katedralja duhet të rrënohet se është vjetruar?

Me respekt,
Bashkim Fazliu Migjeni
27 prill 2016

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Policia kap shoferët me dronë në vijë të plotë, 200 euro gjobë dhe heqje e patentë-shoferit për 3 muaj

Policia ka njoftuar se në rrugën magjistrale Ferizaj-Viti, saktësisht në fshatin Gërlicë të Ferizajt ka ndaluar dy shoferë, njëri...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img