28,09,2023

Presidentja ​Jahjaga nuk fton AKB-në

Must Read

atifete-jahjaga-5468154135436854


Gjatë pritjes që sot presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga ka bërë për përfaqësuesit e shoqatave të biznesit, ka injoruar përfaqësuesit e mbetur të Aleancës Kosovare të Biznesit (AKB), duke mos i ftuar ata.

Kjo duket se erdhi pas dorëheqjes së nënkryetarëve dhe drejtorëve të bordit të Aleancës Kosovare të Bizneseve, si dhe koordinatorit të zyrës regjionale në Pejë nga Aleanca Kosovare e Bizneseve.

Të dorëhequrit patën thënë se juridikisht AKB është shuar dhe si e tillë nuk mund të funksionojë. Kurse, për shkak të keqpërdorimeve që dyshohet se janë bërë, ata kanë kërkuar nga Presidenca, Kuvendi, Qeveria, ambasadat, dhe të tjera institucione, të mos e njohin më këtë shoqatë.

Po ashtu, ata kanë kërkuar nga Prokuroria e Shtetit të hetojnë AKB-në, pasi sipas tyre, nuk ka raporte financiare as edhe për shpenzimet më të vogla, dhe për arsye se organizata nuk funksionon sipas statusit dhe ligjit mbi OJQ-të.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Rektori Bajraktari mori pjesë në Konferencën e 7-të shkencore të Ballkanit Perëndimor në kuadër të Procesit të Berlinit

Rektori i Universitetit të Shkencave të Aplikuara në Ferizaj (UShAF), Prof. Dr. Agron Bajraktari, njëherit edhe kryesues i Konferencës...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img