02,12,2023

Për 3 muaj, 61 foshnja të vdekura

Must Read
Ilustrim

Ndërsa në tre muajt e fundit të vitit të kaluar ky numër ka qenë 52. Sipas një pjese të OJQ-ve, ky rezultat dëshpërues ndërlidhet me mungesën e kuadrit mjekësor në viset rurale dhe me kushtet e vështira në sallat e lindjes.

Nga Lidhja e Grave të Maqedonisë thonë se mungesa e sallave të lindjes, pajisjet joadekuate dhe mungesa e kuadrit profesional janë shkaqet për rritjen e numrit të vdekjeve të lehonave dhe foshnjave.

LSDM-ja opozitare në një reagim thotë se në Maqedoni vdesin tri herë më shumë foshnje se mesatarja në vendet e Ballkanit dhe BE-së, shkruan AM.

The post Për 3 muaj, 61 foshnja të vdekura appeared first on Lajminet.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

10 fermerë përfitojnë fidaneve të arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë

Drejtoria e Bujqësisë dhe Pylltarisë, paraditen e sotme, shpërndau fidanet e arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë për 10...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img