02,12,2023

Ndërtimtaria, punë shumë, para pak

Must Read
Ndërtimtari, foto ilustrim

 

Nëpër konkurset kompanitë që kërkojnë murator, e ofrojnë minimumin ligjor. Kryetari i sindikatave të pavarura Marjan Ristevski nuk pajtohet që rrogat të jenë aq të vogla kur kompanitë paguajnë shuma të majme ndërsa në fund më pak të paguar janë ata që e bëjnë punën më të vështirë.

“Është e qartë se rroga minimale në Maqedoni duhet të rritet në mënyrë drastike pasi dikush e keqpërdorë. Vetë e dini se sa fonde jep komuniteti ndërkombëtar për ato autostrada, dhe tani kjo të keqpërdoret dhe të jepet rroga minimale, kjo vetëm e tregon karakterin e punëdhënësve tanë”, deklaroi Marjan Ristevski, kryetar i sindikatave të pavarura.

Në këtë periudhë po ndërtohet autostrada Kërçovë -Ohër që do të kushtojë 375 milion euro. Autostrada Shkup- Sveti Nikollë – Shtip do të kushtoj 206 milion euro. Për këto seksione, Qeveria mori kredi prej 580 milion euro nga Banka Kinez e “Eksim”.

 

The post Ndërtimtaria, punë shumë, para pak appeared first on Lajminet.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

10 fermerë përfitojnë fidaneve të arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë

Drejtoria e Bujqësisë dhe Pylltarisë, paraditen e sotme, shpërndau fidanet e arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë për 10...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img