23,04,2024

Monitorohet cilësia e ujit të detit në disa prej plazheve të Shqipërisë

Must Read

4 mostra u morën në plazhin e Velipojës në Shkodër në 4 pika të ndryshme.

Fushata e monitorimit mbështetet nga Qendra “Konsumatori” shqiptar në Durrës, shoqatat “Ylber” dhe “Ëell Point Environmental” në Shkodër si dhe nga vullnetarët e Qendrës së Informacionit Aarhus dhe stafit të Qendrës së Informimit të BE-së, Shkodër.

Ajo synon të nxisë pjesëmarrjen civile në mbajtjen pastër të plazheve dhe përmirësimin e cilësisë së ujit të detit, kryesisht përgjatë sezonit veror.

Procesi i monitorimit do të përsëritet në shtator dhe rezultatet e tij do të publikohen dhe do ti vihen në dispozicion publikut dhe aktorëve vendorë në mënyrë që të adresojnë më mirë çështjet e cilësisë së ujit të detit në përputhje me strategjitë kombëtare dhe direktivat dhe standartet e BE-së.

Aksione të tilla do të ndërmerren në Kavajë, Vlorë, dhe Shëngjin.

Rezultatet e monitorimeve do të shërbejnë politikave vendore dhe kombëtare si dhe masave të nevojshme që synojnë të ofrojnë mjedis të sigurt dhe të shëndetshëm për qytetarët shqiptarë dhe turistët.

.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Gjen kuletën me 320 euro, qytetari nga Ferizaj e dorëzon në polici

Një qytetar nga Ferizaj ka gjetur një portofol me para dhe ka dorëzuar atë në polici. Policia njofton se në...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img