14,07,2024

Mjeshtri nga Shkupi mashtron zviceranen, i merr 45 mijë franga

Must Read

Para Gjykatës së qarkut të Bazelit, i akuzuari është paraqitur të hënën si i gjorë dhe i varfër. Vajza ia kishte paguar biletën e avionit nga Shkupi, për të mundur të marrë pjesë në seancën gjyqësore, ku është përgjigjur për të veprën penale „mashtrim“, raportojnë mediat shqip në Maqedoni.

Midis shtatorit 2012 dhe majit 2013, ai ia ka marrë një zviceranes nga Riehen, mbi 45.000 franga. Ai i kishte ofruar shërbimet e tij për ta riparuar shtëpinë si mjeshtër me përvojë, pasi ajo e kishte shpallur për ta dhuruar një dollap falas, përmes një shpallje në gazetë. Shërbimet e tij, ai i preferonte që të paguheshin paraprakisht, ndërsa kualiteti i punës ka qenë shumë i dobët. Që të mos i shterrej burimi i të hollave, ai krijoi më vonë edhe marrëdhënie intime me viktimën.

Dyert me kualitet të dobët i porosiste nga Maqedonia, në vlerë prej disa mijëra eurove. „Ajo personalisht i ka zgjedhur modelet përmes katalogut“, ka pohuar i akuzuari. Banjoja gjithashtu ishte shndërruar në një katastrofë të vërtetë, ndërsa pllakat i kishte vendosur me ndihmësit e tij në mënyrë të pjesërishme dhe me shumë gabime. Dushin e kishte blerë 150 euro, një model i lirë, ndërsa edhe për tualetin nuk ishte shpenzuar shumë. E dëmtuara, për të gjitha këto pajisje dhe punën e mjeshtrit, kishte paguar pothuajse 20.000 franga. Përsosja e mëtutjeshme e punimeve, përmes një firme të specialzuar, zviceranes i kishte kushtuar edhe dhjetë mijë franga shtesë.

Viktimën e tij, ai e shfrytëzoi pa fije turpi. „Unë i ndihmova, pasi kam një zemër të mirë dhe jam e pasur“, ka deklaruar zviceranja gjatë të hënës para gjykatësit, shkruan „20 Minuten“. Por, përse ajo i kishte dhënë gjithnjë të holla?! „Pasi ai dukej i bindshëm. Ai gjithnjë rrëfente histori me shumë emocione dhe gjeste teatrale, se i nevojiteshin të holla“, ka pohuar zvicerania. Ai i kishte thënë se ka nevojë për të holla pasi kishte një kredi në Maqedoni, do ta riparonte veturën apo do të përfundonte një seancë gjyqësore ndaj tij në Maqedoni.

Në përgjithësi, dëmi i shkaktuar nga shtetasi maqedonas kap vlerën prej mbi 53.000 franga. Por, avokati i të dëmtuarës ka qenë i mendimit se kjo është vetëm një pjesë e vogël e dëmit të përgjithshëm.

Gjykatësi hetues, e dënoi maqedonasin me shtatë muaj burg për mashtrim të shumëfishtë. Ky dënim është pa kusht, pasi shtetasi maqedonas tashmë ka qenë një herë i dënuar. Për herë të fundit, ai kishte vuajtur në Maqedoni burg prej një viti e gjysmë për mashtrim.

 

The post Mjeshtri nga Shkupi mashtron zviceranen, i merr 45 mijë franga appeared first on Lajminet.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Ferizaj – komunë e tretë me numrin më të madh të banorëve në Kosovë

109,345 është numri i banorëve të Komunës së Ferizajt, statistikë e publikuar sot nga Agjencia e Statistikave të Kosovës...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img