23,07,2024

Ministrja britanike: Shqipëria, probleme me krimin, korrupsionin dhe terrorizmin

Must Read

“Duhet të pyesim nëse është vërtet e drejtë që BE duhet thjesht të vazhdojë të zgjerohet duke u dhënë anëtarëve të rinj të njëjtat të drejta me themeluesit e unionit?”

Një tjetër konservator i pranishëm dhe mbështetës i largimit nga BE, lider i fushatës që vendi të dalë nga BE, Iain Duncan Smith tha se ishte dakord me Sekretaren e Punëve të Brendshme.

“Sekretarja për Punët e Brendshme ka të drejtë që shqetësohet nga vende të rrezikshme si Shqipëria apo Turqia që mund të lejohen të hyjnë në BE. Nëse këto vende lejohen të bëhen pjese e BE-së,, ata do të jenë një rëndesë më shumë për sistemin tonë të mbrojtjes për shkollat dhe shtëpitë tona. Është vetëm një rritje e rrezikut të shtimit të kriminalitetit dhe terrorizmit në rrugët tona” –tha ai citon lapsi.al.

“Pas kësaj deklaratë të Sekretares, May a nuk duhet të dalë kryeministri dhe të shpjegojë nëse është dakord me qëndrimet e ministres së tij të brendshme? – shtoi Smith.

Duket se deklarata e Ministres së Brendshme ka shkaktuar polemika të shumta ndaj ajo ka bërë një sqarim duke saktësuar se “Britania duhet të largohet nga Konventa për të Drejtat e Njeriut dhe jo nga Bashkimi Evropian”.

Ata që bëjnë fushatë që Britania të lërë BE-në i janë drejtuar sot kryeministrit Cameroon me disa pyetje.

A e pranon Kryeministri sot që të vendosë një veto për anëtarësimin në BE të Shqipërisë, Maqedonisë, Malit të Zi, Turqisë në këto rrethana?

A e pranon Kryeministri komentin e Sekretares së punëve të Brendshme se është njëk ide e keqe të mirëpresësh këto vende që kanë probleme serioze me krimin e organizuar, korrupsionin dhe ndonjëherë edhe me terrorizmin? /lapsi.al/

The post Ministrja britanike: Shqipëria, probleme me krimin, korrupsionin dhe terrorizmin appeared first on Lajminet.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj hap konkursin për pranimin e studentëve të rinj

Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj (UShAF) ka hapur sot konkursin për pranimin e studentëve të rinj në...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img