17,07,2024

Meta u përgjigjet deputetëve serbë të Malit të Zi

Must Read
Protesta e deputetëve serbë në Mal të Zi

Në fjalën e tij, Meta ka shprehur mirënjohje për mikpritjen që populli malazez tregoi ndaj qytetarëve të Kosovës gjatë krizës së luftes.

Ai iu drejtua edhe disa deputetëve pro-serbë të opozitës që protestuan kundër Kosovës gjatë vizitës së tij në Podgoricë.

“Për sa i përket mesazhit që disa deputetë të opozitës dhanë me rastin e vizitës time këtu në Mal të Zi, kam edhe unë një mesazh për ta nga Parlamenti i Malit të Zi. I siguroj ata se ne jemi të përqendruar për të punuar së bashku për të ardhmen e rajonit tonë me të gjitha vendet, dhe pa dyshim edhe me Serbinë. Me këtë rast dua të theksoj se çdo ditë marrëdhëniet e Shqipërisë me Serbinë përparojnë dhe njohin progres të admirueshëm. Ne jemi të angazhuar që në pak vite t’i çojmë marrëdhëniet e Shqipërisë me Serbinë në atë nivel të shkëlqyer që janë mes Shqipërisë dhe Malit të Zi. Sepse vetëm në këtë mënyrë mund të garantojmë një të ardhme të sigurt të qytetarëve tanë e të të gjithë vendeve tona në rajon”, ka thënë Meta.

Më pas Meta ka përuruar instalimim e përkthimit në shqip në Parlamentin malazez, duke e cilësuar atë një arritje të vërtetë demokratike. “Nga sot deputetët shqiptarë të Malit të Zi do flasin shqip. Kjo është një arritje demokratike”, ka thënë Meta.

Ai ka theksuar se, duhet bërë më shumë për shqiptarët, duke kërkuar respektimin e të drejtës pronësore. “Tuzi duhet të jetë komunë e pavarur. Ndërsa komuna e Ulqinit duhet të administrojë vetë të mirat detare”, ka thënë Meta.

.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Arrestohet një person për përdorim të armës

Policia e stacionit në Ferizaj me datën 15.07.2024 rreth orës 23:30 ka pranuar një informacion se në rrugën  ‘’Vëllezërit...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img