03,12,2023

Maqedonia në Barometër: Papunësi, probleme ekonomike dhe korrupsion

Must Read
Sheshi i Shkupit

75% e qytetarëve të Maqedonisë mendojnë se në 12 muajt e fundit, situata ka ngelur e njëjtë, ose do të përkeqësohet, kurse pritje pozitive kanë 23%.

Të pyeturit kanë thënë se papunësia, gjendja ekonomike dhe korrupsioni janë problemet kryesore në vend. Shqetësues është largimi i kuadrove me arsim të lartë, diskutimet politike, çështjet e sigurisë dhe terrorizmi, kriza e migrantëve dhe çështjet e minoriteteve.

Raporti u publikua në Sarajevë, ku sekretari i përgjithshëm i Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal (KBR), Goran Svillanoviq, deklaroi se hulumtimi tregon shenja të rritjes ekonomike të rajonit.

Ky barometër përgatitet nga KBR-ja, një trup ndërqeveritar i vendeve anëtare të Procesit të bashkëpunimit të Evropës Juglindore (PBEJ), ku bën pjesë edhe Maqedonia.

The post Maqedonia në Barometër: Papunësi, probleme ekonomike dhe korrupsion appeared first on Lajminet.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

10 fermerë përfitojnë fidaneve të arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë

Drejtoria e Bujqësisë dhe Pylltarisë, paraditen e sotme, shpërndau fidanet e arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë për 10...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img