18,06,2024

KROJET E PAJTIMIT

Must Read

26 vite nga tubimi gjithë popullor i pajtimit të gjaqeve te “Krojet e Pajtimit” në fshatin Pleshinë të Epërme.

E si të mos ndjehem i mallëngjyer kur shpalos kujtimet e 28 qershorit 1990, kur tek Krojet e Pajtimit në fshatin Pleshinë e Epërme i mblodhëm mbi 10 000 vet,që të gjithë me një fjalë e me një zemër!.
13535777_1406512269364731_1106883736_n

Por,njëkohësisht ndjehem edhe krenar, që edhe pse isha në moshë fare të re,së bashku me shokët e shoqet që vepruam si pajtimtar,dhe në bashkëpunim me përfaqësuesit e LDK-së fshatit Pleshinë, i’a dolëm mban organizimit të tubimit,që nuk ishte fare lehtë,edhe për kundër ndalesës së mbajtjes dhe organizimit të tubimeve në atë kohë.

Ne rrezikuam.dhe morëm përgjegjësin e organizimit,dhe atë ditë,ia dolëm mban,pa asnjë keqtrajtim,ndjekje apo arrestim,edhe përkundër numrit të madh të njerëzve pjesëmarrës, që ishin siç thotë populli sa dushku në mal ishin.

13536172_1406512276031397_1712472539_n

Të gjitha rrugët e qytetit kishin marr drejtimin atë ditë për te Krojet e Pajtimit atë ditë,i madh e i vogël ia kishin mësy bjeshkës,atje ku bashkoheshin duart e zemrat,atje ku vendosej burrëria dhe trimëria,atje ku Anton Çetta shalonte atin e bardhë përpjetë malit.

13536172_1406512276031397_1712472539_n

Prandaj,mendoj se është një borxh i pashlyer i institucioneve tona,që vendin e emërtuar 26 vite më parë si “Krojet e pajtimit” ta shënojnë simbolikisht me një pllakë simbolike,edhe pse një herë e kemi shënuar ne veprimtarët e asaj kohe me vet iniciativë,mirëpo keqbërësit e kanë dëmtuar!.
Autor i shkrimit: Raif Musa, kryetar i këshillit të pajtimit për komunën e Ferizajt 1990-1992

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Aliu: Nënkalimi për vetura dhe këmbësorë tek Stacioni i Policisë, tashmë ka mbyllur gjysmën e punimeve

Kryetari i komunës së Ferizajt, Agim Aliu, ka bërë të ditur se nënkalimi te stacioni i Policisë për vetura...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img