25,06,2024

Kriza politike, pasoja të mëdha në ekonomi

Must Read
Shkup

Sipas tij, komuniteti i biznesit në këtë periudhë ka qenë jashtëzakonisht i matur në veprime.

“Sipas thirrjeve që i kemi nga terreni, ishte e qartë se kjo krizë ka ndikuar në uljen e numrit të kontratave të nënshkruara, zvogëlimin e numrit të marrëveshjeve që pritet të nënshkruhen dhe të investimeve. Duket një lloj rezerve/shqetësimi në pjesën e investimeve” , tha Zhivko Mitrevski, kryetar i LSM-së.

Edhe nga Organizata e Punëdhënësve vlerësojnë se kriza politike ndikon në vendimin e investitorëve për të zgjeruar biznesin dhe të punësojnë njerëz të rinj.

“Në këtë situatë të paqëndrueshme politike vendimet e tilla lihen për një kohë më të mirë. Ne kemi shembuj te disa partnerëve tanë, që së bashku me furnizuesit e tyre nga jashtë, kanë rënë dakord për blerjen e disa pajisjeve me normë të caktuar të interesit. Tani nëse shkojnë ti nënshkruajnë kontratat, norma e interesit prej 4% iu është rritur në 7%. Këto janë kostot e drejtpërdrejta shtesë për kompanitë për shkak të situatës politike”, deklaroi Angel Dimitrov, kryetar i Organizatës së Punëdhënësve të Maqedonisë.

Sindikata dhe komuniteti i biznesit u bëjnë thirrje faktorëve politikë që sa më shpejti të gjejnë zgjidhje për krizën, hap që do të kontribuojë në normalizimin e proceseve ekonomike.

The post Kriza politike, pasoja të mëdha në ekonomi appeared first on Lajminet.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Miratohet Korniza Afatmesme Buxhetore për vitin 2025-2027

Këtë të enjte është mbajtur mbledhja e Kuvendit të Komunës e kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit të Komunës, Xhavit...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img