21,02,2024

Kosova merr pjesë në Ushtrimin Fushor Rajonal në Kroaci

Must Read

Ushtrimi do të zhvillohet nga 17 deri më 21 tetor 2016 në Zagreb, në Republikën e Kroacisë.

Ekipi kombëtar i Kosovës përbëhet nga 11 pjesëtarë të trajnuar dhe të pajisur me pajisje moderne për kërkim shpëtim në ujëra sipërfaqësor, pajisje këto të dhuruara nga IPA flood (Ipa vërshimet ).

Në nisjen e ekipit mori pjesë edhe zëvendësministri i Punëve të Brendshme, z. Valdet Hoxha, i cili duke u uruar rrugë të mbarë dhe të suksesshme në tajmin, vlerësoi se me përfshirjen e Republikës së Kosovës në këso aktivitete, dëshmohet edhe një herë ngritja e kapaciteteve të institucioneve të sigurisë dhe me këtë rast ai konfirmoni mbështetjen e MPB-së, në avancimin e më tejmë të Agjencisë së Menaxhimit të Emergjencave.

Ndërsa kryeshefi ekzekutiv i Agjencisë së Menaxhimit të Emergjencave, z. Fadil Kodra, vlerësoi pjesëmarrjen e ekipit Kosovar, duke dëshmuar edhe një herë përpjekjet që po bëhen në mënyrë që edhe ekipet emergjente të Kosovës të trajtohet njëjtë si ekipet tjera evropiane.

Në këtë aktivitet pritet të marrin pjesë rreth treqind persona, duke përfshirë profesionistët e mbrojtjes civile dhe autoriteteve përkatëse, organizohet nën kujdesin e  Drejtorisë Kombëtare të Mbrojtjes dhe Shpëtimit (PKKZH) të Autoritetit  për Menaxhimin e Fatkeqësive të Kroacisë.

IPA FLOODS-CRO 2016 do të testojë funksionalitetin dhe ndërveprimin shumëkombësh të  Moduleve (ekipeve) të Mbrojtjes  Civile Mbrojtjes, të llojit të Shpëtimit në vërshime, dhe  përdorimin e  barkave. Ekipet kombëtare nga Shqipëria, Bosnje-Hercegovina, Kroacia, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Serbia dhe Turqia, që do të jenë të përfshira në ushtrimin e simuluar dhe  do të mbështeten   prej ekipeve teknike  nga Republika e Italisë nga Republika Çeke./lajmi.nert/

 

.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Gjendet e vdekur një grua në autostradën “Arbën Xhaferi”

Një grua është gjetur pa shenja jete në autostradën “Arbën Xhaferi” në drejtimin Ferizaj-Prishtinë, në dalje të fshatit Babush, Rastin...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img