30,09,2023

Jam skeptik që Thaçi mund ta bëjë bashkimin e pozitës me opozitën

Must Read

Hashim-Thaci-007-640x380

Në emisionin Info Magazine të Klan Kosovës sot i ftuar është Xhavit Haliti, anëtar i kryesisë së PDK-së si dhe nënkryetar i Kuvendit të Kosovës.

Me Halitin është duke u diskutuar rreth inaugurimit të Hashim Thaçit president që nesër do të bëhet në Kuvendin e Kosovës në një seancë solemne të thirrur për këtë rast.

Gjithashtu me Halitin është duke u diskutuar edhe në lidhje me krizën politike dhe si e sheh Haliti përfundimin e kësaj krize.

Ai ka thënë se Thaçi ditën e 26 shkurtit në seancën e Kuvendit të Kosovës është zgjedhur President sipas ligjeve të vendit.

“Hashim Thaçi si i zgjedhur president, do të jetë i obliguar t’i respektojë ligjet e kushtetutën e vendit. Ne e kemi të përcaktuar me kushtetutë mënyrën se si zgjedhjet presidenti, dhe Thaçi është zgjedhur në mënyrën e përcaktuar”.

Haliti ka thënë se për zgjedhjen e Thaçit sipas kushtetutës së Kosovës fjalëne fundit e ka thënë edhe Gjykata Kushtetuese.

“ Edhe Gjykata Kushtetuese ka dalë me vendimin se nuk ka pasur shkelje gjatë zgjedhjet së tij president”.

Sipas Halitit ndonëse Thaçi do ta marr postin si i pari i vendit, ai nuk do të mund që ta përfundojë krizën politike dhe ndasitë në mes të pozitës dhe opozitës.

“Jam skeptik që Thaçi mund ta bëjë bashkimin e pozitës dhe të opozitës, një bashkim të tillë që do ta dëshironin njerëzit. Por unë besoj se ai nuk do të ndalet së përpjekuri që ta bëjë këtë bashkim

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Mbi 41 milion euro është buxheti i Komunës së Ferizajt, i miratuar për vitin e ardhshëm

Këtë të premte është mbajtur mbledhja e rregullt e Kuvendit të Komunës së Ferizajt, e kryesuar nga kryesuesi Xhavit...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img