13,04,2024

Ja çfarë i tha Mahmut Bakalli Titos (Video)

Must Read

MAHMUT-BAKALLI-FADIL-HOXHA-DHE-J.B.TITO_-780x439

Mahmut Bakalli, kryetar i Lidhjes së Komunistëve të Kosovës në dokumentarin e realizuar nga gazetarët Andi Bushati dhe Baton Haxhiu ka treguar se kur është filluar të diskutohet edhe për krijimin e Kushtetutës së vitit 1974.

“Në vitin 1971 kanë filluar diskutimet rreth amendamenteve në Kushtetutën e atëhershme. Dhe aty është fillimi i avancimit të Kosovës. Aty fillon procesi i ndarjes sonë nga Serbia.

Tito më pyeti a je i kënaqur me diskutimet që po bëhen për Kushtetutën e 74-ës. Unë i thashë po, por kemi pengesa mjaftë të mëdha.

Ai më pyeti mirë, por a po më tregon pse ju duhet juve Republika? Unë i thashë se ne faktikisht jemi të gjithë për Republikën e Kosovës.

Tito më tha e çka ju nevojitet Republika?

I thashë se ne duhet të sundojmë me ekonomi, me kulturë, me polici, me arsim, me politikë të jashtme me mbrojtjen territoriale.

Ai ma tha krejt çka i the, se ato që nuk i ke thanë thuaj komisionit tënde le t’i paraqes si kërkesa.

I thashë por ato kërkesa janë për Republikë, a je ti që ne te jemi për Republikë, ai thotë: jo se do të hynim në telashe të mëdha me shovinizmin serb.

Unë mendoj se në vitet ’71-81 ka qenë një fitore e madhe së bashku me Kushtetutën e 74-ës”, ka thënë Bakalli.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Një muaj paraburgim ndaj V.A., i dyshuar për vrasjen e ish-gruas në Ferizaj

Ferizaj, 13 prill 2024 – Gjykata Themelore në Ferizaj – Departamenti i Krimeve të Rënda  ka aprovuar kërkesën e...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img