25,06,2024

Ja çfarë do të shesë Arabia Saudite pasi të mbaroj epoka e naftës…

Must Read

saudieconomiccity1

Arabia Saudite, e cila është edhe eksportuesja më e madhe në botë, po planifikon fundin e epokës së naftës.

Ajo ka krijuar një fond investimi prej 2 trilionë dollarë, shumë e cila është e mjaftueshme sa për të blerë Google, Apple dhe Microsoft.

Lajmi është konfirmuar nga princi Mohammed bin Salman, i cili theksoi se, ky do të jetë fondi më i madh në Tokë.

“Pa dyshim do të jetë fondi më i madh në tokë. Kjo do të ndodhë sa më shpejt”,- u shpreh princi.

Fondi i Investimeve Publike eventualisht do të kontrollojë më shumë se 2 trilionë dollarë dhe do të ndihmojë mbretërinë, për të dhënë dorëheqjen nga nafta, e cila kohët e fundit ka pësuar një rënie të ndjeshme.

Si pjesë e strategjisë së re, Riyadh planifikon të shesë aksionet shtetërore të kompanisë së energjisë “Saudi Aramco” dhe transformimin e saj në një grumbullues industrial.

Shitja e kompanisë është planifikuar të kryhet deri në vitin 2018, apo edhe një vit më parë.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Miratohet Korniza Afatmesme Buxhetore për vitin 2025-2027

Këtë të enjte është mbajtur mbledhja e Kuvendit të Komunës e kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit të Komunës, Xhavit...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img