16,04,2024

ISIS shkatërron “Portën e Zotit”, e vjetër 2 mijë vjet

Must Read

cf-e8tixeaisyed

Xhihadistët e shtetit islamik kanë shkatërruar ndërtesën e vjetër 2 mijë vjeçare e njohur edhe si “Porta e Zotit” në afërsi të Mosulit në Irak.

Instituti britanik për studime të Irakut konfirmoi se ka ndodhur shkatërrimi i “Portës”

Aktivisti Zuher Mousili ka thënë se ISIS ka shkatërruar shumë ndërtesa historike të Irakut, përfshirë edhe qytetin asirian Nimrud dhe Muzeun Kombëtar në Mosul.

Besohet se porta përfaqëson hyrjen perëndimore në krahinën Ninevah e cila përmendet në Bibël.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Një muaj paraburgim ndaj V.A., i dyshuar për vrasjen e ish-gruas në Ferizaj

Ferizaj, 13 prill 2024 – Gjykata Themelore në Ferizaj – Departamenti i Krimeve të Rënda  ka aprovuar kërkesën e...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img