23,02,2024

Dëshmohet: Serbët nuk duan BE-në e as NATO-në, preferojnë Rusinë

Must Read

serbia_9012

Sipas një hulumtimi të bërë nga B92 del se 71.6 për qind e të anketuarve serb besojnë se Serbia nuk është mirë të hy në BE e as në NATO, ndërsa më shumë se 55 për qind e të anketuarve thanë se Serbia duhet të rrinë më Rusinë.

Megjithatë, vetëm 11.2 % thonë se është mirë që Serbia të jetë në BE.

Image

Sipas hulumtimit, në vitet e fundit ka pasur një rritje të euro-skepticizmit. Ndërsa ata që ishin të pavendosur rezultuan të jenë vetëm 14 për qind.

Image

Pra, 55.2 për qind e të anketuarve besojnë në mënyrën tradicionale se Serbia duhet të rri me Rusinë, dhe kjo mbështetje është vazhdimisht në rritje. Ndërsa pak më shumë se 19 për qind nuk pajtoheshin me këtë deklaratë, ndërsa 21.5%  ishin të pavendosur.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

34 mësimdhënës nga Ferizaj, certifikohen në kuadër të projektit të BE-së

34 mësimdhënës nga 3 shkolla të Ferizajt, u certifikuan në kuadër të projektit KosEd. Kryetari i Komunës së Ferizajt, Agim...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img