29,09,2023

BE do t’i ndajë qindra miliona euro Kosovës me MSA

Must Read

MSA

Zbatimi i Marrëveshjes së Stabilizim-Asocimit shihet si mundësi e mirë për Kosovën në kryerjen e reformave dhe krijimin e mundësive për tregti dhe investime e qasje në fonde të BE-së. Kurse humbjet doganore do të kompensohen me ndihmën financiare që Kosova do ta marrë nga BE-ja në shumën prej rreth 650 milionë eurove.

Me hyrjen në fuqi të Marrëveshjes së Stabilizim-Asocimit mes Bashkimit Evropian dhe Kosovës nis rrugëtimi drejt tregjeve evropiane. Zbatimi i kësaj marrëveshjeje të parë kontraktuale me BE-në vlerësohet si mundësi e mirë për prodhuesit kosovarë, pasi që kjo marrëveshje u mundëson bizneseve që produktet e tyre t’i eksportojnë në tregun evropian pa asnjë tarifë doganore, po ashtu qasje në fondet milionëshe të BEsë.

Por, hyrja në fuqi e kësaj marrëveshjeje nënkupton edhe rënie të të hyrave nga doganat për rreth 20 milionë euro në vitin e parë, të cilat do të kompensohen deri në vitin 2020 nga mbështetësit financiarë, që Kosova do t’i marrë nga Bashkimi Evropian rreth 650 milionë euro.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Mbahet Akademi solemne e Koncert Memorial në nderim të Dëshmorëve të Kombit në Ferizaj

Mbrëmjen e sontme tek Kompleksi i Varrezave të Dëshmorëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në Ferizaj, është mbajtur akademi...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img