20,02,2024

1841 leje pune për qytetarët e Maqedonisë

Must Read

Në këtë grup janë përfshirë vendet si Maqedonia, Serbia, Mali i Zi, Kosova, Shqipëria dhe Bosnjë e Hercegovina.

Bëhet fjalë për rregulloret e veçanta të miratuara pjesërisht në mënyrë që të reduktohet presioni nga azilkërkuesit dhe për të lehtësuar gjendjen e vështirë sociale në Ballkan, shkruan albinfo.ch.

Për të filluar procedurat për leje pune, aplikanti duhet të ketë një ofertë konkrete pune.
OECD njoftoi të hënën se paralelisht me një numër në rritje të njerëzve që marrin lejet e punës, bie edhe numri i azilkërkuesve.

Ndryshe në vitin 2015, disa vende janë gjetur në listë me më së shumti azilkërkues në Gjermani, këtë vit në mesin e dhjetë vendeve me më shumë azilkërkues është vetëm Shqipëria.

.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Diskutohet orari i barnatoreve për qytetin e Ferizajt

Sot është mbajtur konsultimi publik për plotësim-ndryshimin e Rregullores për caktimin e orarit të punës së veprimtarive afariste dhe...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img