Shëndetësi

Kaliumi stabilizon shtypjen e gjakut


Publikuar më:


Kaliumi është një element kimik i cili në masën e trupit të njeriut merr pjesë me 0.35% dhe me këtë sasi arrihet mbajtja në barazpeshë kimike të lëngjeve në trupin e njeriut.

Kaliumi ka aftësi për zgjerimin e arterieve dhe stabilizimin e tensionit arterial (shtypjes së gjakut) shkruan Dr. Agon F. Bislimi.

Në mesin e artikujve më të pasur me kalium janë: lëngu prej kumbullave, bananeve, dredhëzave, patates, majdanozi dhe domatja.

/Dr. Agon F. Bislimi

To Top