19,05,2024

Reçica: Asociacioni sipas ligjeve të Kosovës

Must Read

Zyrtarët e Qeverisë këmbëngulin në qëndrimin se Asociacioni i Komunave me shumicë Serbe do të themelohet bazuar në ligjet e Kosovës.

Deputeti nga Partia Demokratike e Kosovës, Elmi Recica, ka thënë se një gjë e tillë duhet të ndodh, për të vetmen arsye, e që është integrimi i serbëve.

“Në bazë të rezolutës së Këshillit të Sigurimit dhe ndërmjetësimin e Bashkimit Europian. Ne kemi bërë një marrëveshje, në bazë të asaj marrëveshje është paraparë edhe të krijohet Asociacioni i Komunave me Shumicë Serbe. Presidentja ka kërku interpretim të Gjykatës Kushtetuese dhe Gjykata Kushtetuese e ka marrë një qëndrim sa i përket Asociacionit. Unë mendoj se tash është momenti dhe është koha që të krijohet ekipi dhe të fillojë të bëhet statuti i Asociacionit”, tha Reçica për TribunaChannel.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Gjobë ndaj personit që bëri tejkalim në vijë të plotë, identifikohet kundërvajtja përmes dronit të policisë

Policia Rajonale e Komunakacionit Rrugor me datën 18.05.2024 rreth orës 16:35, në rrugën magjistrale Ferizaj-Viti, skatësisht në fshatin Gërlicë...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img