20,05,2024

Këto do të jenë pagat e mësimdhënësve me projektligjin e ri (Dokument)

Must Read

Qeveria e Kosovës e ka hartuar projektligjin për pagat, i cili nuk do të lë më mundësinë e abuzimit me rritjen e pagave, por do t’i përcaktoj pagat e të gjitha kategorive të të punësuarve që paguhen nga buxheti i Kosovës.

Portali Veriu.info ka siguruar projektligjin e hartuar nga grupi punues i udhëhequr nga Ministria e Administratës Publike, ku janë të përcaktuar koeficientët.

Mësimdhënësit në shkolla të mesme do të kenë pagën 515 euro, që janë radhitur në të njëjtin nivel edhe me doganierët.

Ndërkaq, mësimdhënësit në shkolla fillore do të paguhet me pagë prej 466 euro, njëjti sikurse pedagogët dhe psikologët.

Kategoria të punësuarve në arsimin parauniversitar përfiton edhe një shtesë për përformancë.

Ky projektligjit të siguruar nga Veriu.info pritet që gjatë javës së ardhshme të miratohet në Qeveri.

Këta janë koeficientët për mësimdhënësit, të cilët do të shumëzohen me 239 euro.

.

 

.

 

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Caktohen dy ditët se kur do të mbahet testi i Arritshmërisë

Mbi 23 mijë nxënës më datë 25 dhe 28 qershor do t’i nënshtrohen testit të Arritshmërisë. Këtë vit shpërndarja...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img