17,06,2024

“I Traumatizuar”, edhe një film nga skenaristi ferizajas Shkelzen Marevci

Must Read

Filmi “I Traumatizuar” një skenar i shkruar nga shkrimtari dhe skenaristi Shkelzen Marevci, skenar që trajton dukurinë më të rëndë të kohës, dhunën në familje.

Filmi “I Traumatizuar” shfaq një ngjarje të rëndë në një familje, ku babai ushtron dhunë fizike dhe psikike ndaj nënës së një djali të vogël.

Trauma e përjetuar nga fëmija si pasojë e kësaj dhune ndikohet në mënyrë të thellë në jetën e tij. Ndër të tjera, ajo çon në një akt ekstrem: djali bëhet vrasës i një bashkëmoshatari të tij. Filmi synon të sensibilizojë publikun në lidhje me pasojat e dhunës në familje dhe traumën që ajo shkakton, sidomos te fëmijët. Nëpërmjet historisë së familjes dhe traumës së përjetuar nga personazhet, filmi shfaq nevojën për të adresuar dhe parandaluar dhunën në marrëdhëniet familjare. Trajtimi i një teme të tillë delikate si dhuna në familje është i rëndësishëm për të ngritur ndërgjegjësim dhe për të ndihmuar në ndryshimin e qëndrimeve shoqërore dhe sjelljeve të dëmshme. Ky lloj filmi mund të ndihmojë në shpërndarjen e informacionit dhe në ngritjen e dialogut rreth kësaj çështjeje të ndjeshme.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Varroset me nderime ushtarake nënoficeri i FSK-së që vdiq në vendin e punës

Këtë të shtune është varrosur me nderime ushtarake nënoficeri Muhamet Beqiri, i cili vdiq në vendin e tij të...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img