25,06,2024

Google do të fillojë prodhimin e telefonave nën logon e saj

Must Read

Google është duke planifikuar të bëjë një “tronditje” në tregun e telefonave inteligjentë, duke lëshuar celularin e saj, një veprim ky, që do të forcojë kontrollin e saj mbi softuerin e celularëve dhe do të shohim konkurrimin e saj drejtpërdrejt me iPhone.

Gjiganti i teknologjisë ka hyrë në diskutime me operatorët telefonik të celularëve, në lidhje me lëshimin e një telefoni të quajtur “Google”.

Google tashmë zhvillon sistemin operativ Android, i cili është i pranishëm në katër nga pesë telefona inteligjentë të shitur nëpër botë dhe mbështetet në një gamë të telefonave të prodhuar nga partnerët e saj si LG dhe Huawei nën markën Google Nexus. Por ndryshe nga Apple, Google ia lë prodhimin e telefonave të tjera kompanive të tilla si Samsung, kompania e përqendruar në zhvillimin e softuerit të lirë në telefonat e saj.

Nexus_6P_Hands_On_3457830a-large_transqVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8
Sipas një burimi, pajisja e re, e cila do të dalë në fund të vitit, do ti japë mundësi Google të marrë më shumë kontroll mbi projektimin, prodhimin dhe softuerin e celularëve.

Edhe pse Android është sistemi operativ i pranishëm në shumicën e telefonave inteligjentë, të shitur në nivel global, Apple ende dominon për sa i përket fitimit në treg.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Miratohet Korniza Afatmesme Buxhetore për vitin 2025-2027

Këtë të enjte është mbajtur mbledhja e Kuvendit të Komunës e kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit të Komunës, Xhavit...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img