04,03,2024

Die Presse: Gjermanisë i mungojnë punëtorët e kualifikuar

Must Read

Prodhuesit gjermanë të automjeteve “Audi” dhe “Daimler” gjithashtu ankohen për mungesat e punëtorëve në Hungari.

Por edhe më dramatike është situata në disa vende të Evropës Qendrore dhe Lindore. Për vite të tëra është larguar “truri” në drejtim të

Perëndimit. Në Hungari, për shembull, mungesa e specialistëve arriti një rekord të ri të lartë 57%. Kompanitë hungareze thonë se ata nuk arrijnë të plotësojnë vendet e lira të punës. Kjo është 10% më shumë se një vit më parë, tregon një studim i kohëve të fundit nga Manpower Group, tha “Deutsche Welle”, përcjell albinfo.ch.

Arsimimi i dobët dhe largimi i trurit, janë arsyet kryesore për thellimin e problemit të mungesës së stafit të kualifikuar.

.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Arrestohet një person për falsifikim të parasë në Ferizaj 

Me datën 28.02.2024, rreth orës 23:00 policia e stacionit në Ferizaj ka pranuar një informacion se në një lokal,...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img