Tech

Beni iPhonat update sa më shpejt, hakerët kanë arritur të thyejnë kodin sekret të Apple!


Publikuar më:


Në atë që përshkruhet si ‘rrjedhja më e madhe në histori’, hakerët kanë postuar një kod sekret të IOS në internet.

Kodi është për një copë kyçe të softuerit të quajtur iBoot, aplikacioni i parë që shkon kur futni një pajisje iOS.

Një përdorues anonim i njohur si ‘Zioshiba’ ka postuar kodin në Github, duke shkaktuar frika se iPhone kanë mbetur të prekshme ndaj hakerëve.

Duke folur për Motherboard, studiuesi i sigurisë Jonathan Levin e përshkroi atë si ‘rrjedhjen më të madhe në histori’.

“iBoot është një komponent që Apple po mban, ende kripton imazhin 64-bit të saj. Dhe tani është e hapur në formën e kodit burimor”, tha Levin.

Kodi iBoot është nga iOS 9, por mund të jetë ende relevant për sistemin aktual iOS 11. Nëse hakerët zbuluan ndonjë dobësi në kodin iBoot, ata do të mund të gjenin mënyra për të dekriptuar iPhone, ose madje të imitonin iOS-in në platformat jo-Apple.

To Top