04,03,2024

Apeli vërteton dënimin për imamin Qazimi dhe 6 të tjerët, të dënuar për terrorizëm

Must Read
Zekria Qazimi

Apeli, të premten, ka njoftuar se ka refuzuar ankesat e Prokurorisë Speciale, imamit Qazimi dhe të mbrojtësve të grupit prej shtatë të dënuarve (Z.Q., I.B., S.T., B.B., J.K., L.K. dhe I.K).

Prokuroria, pas aktgjykimit të Gjykatës Themelore në Ferizaj, të datës 20 maj 2016, kishte kërkuar rritje të dënimit ndaj të dënuarve, derisa mbrojtja ka kërkuar shfajësimin e tyre. Por, Apeli e ka vërtetuar këtë aktgjykim.

Imami i xhamisë “El Kaddus” në Gjilan, Zekria Qazimi, sipas aktgjykimit të vërtetuar në Apel, është i dënuar me 10 vjet burgim për rekrutim të xhihadistëve kosovarë që luftuan në ISIS.

“Në bazë të këtij aktgjykimi, shtatë të akuzuarit janë gjetur fajtor për një sërë veprash penale si: rekrutimi për terrorizëm në bashkëkryerje nga neni 139 lidhur me nenin 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës, organizimi dhe pjesëmarrja në grup terrorist në bashkëkryerje, nga neni 143, lidhur me nenin 31 të këtij kodi , nxitja e urrejtjes, përçarjes ose mos durimit kombëtar, racor, fetar ose etnik, nga neni 147 (Z.Q.), si dhe mbajtja në kontroll, posedim të pa autorizuar të armëve, nga neni 374 (I.B.). Gjykata e shkallës se parë e ka dënuar Z. Q. me 10 vjet burgim, I.B. me 8, S.T. me 7 vjet e 6 muaj, B.B. me 4 vjet e 6 muaj, J.K. me 4, L.K. me 3 dhe I.K me 5”, ka njoftuar Gjykata e Apelit.

“Kolegji penal i Departamentit të Krimeve të Rënda i  kësaj gjykate, gjeti se  pretendimet e prokurorisë, se dënimet e shqiptuara të akuzuarve janë të buta dhe pretendimet e mbrojtësve të akuzuarve, se dënimet e shqiptuara të akuzuarve janë të ashpra, janë  të pabazuara, sepse nga gjykata e shkallës së parë, realisht janë vlerësuar si rrethanat lehtësuese, roli i të akuzuarve dhe kontributi i tyre në kryerjen e veprave penale, për të cilat janë shpallur fajtor. Po ashtu janë refuzuar si të bazuar edhe pretendimet tjera të avokatëve”, arsyetohet vendimi i kësaj Gjykate, në njoftim. /GazetaExpress/.

.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Arrestohet një person për falsifikim të parasë në Ferizaj 

Me datën 28.02.2024, rreth orës 23:00 policia e stacionit në Ferizaj ka pranuar një informacion se në një lokal,...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img