04,03,2024

​Amerika ekstradon në Bosnjë një femër për krime lufte

Must Read

Bashiq(57) e lindur në Rijekë të Kroacisë është ekstraduar në aeroportin e Sarajevës transmeton Fena.Ajo dyshohet se ka kryer krime lufte ndaj serbëve gjatë vitit 1992.

Bashiq ngarkohet se në periudhën prej prilli deri në qershor të vitit 1992 në territorin e komunës Derventa ka vrarë një civil dhe ka marrë pjesë në torturimin e një numri të madh të civilëve serbe që kanë qenë të strehuar në Shtëpinë e ish-APJ-së në Derventa.

E dyshuara pas luftës ka ikur nga Bosnja dhe ka shkuar në SHBA ku kishte dhënë identitet të rremë, por pas një bashkëpunimi mes SHBA-së dhe Bosnjës ajo është identifikuar dhe është arrestuar nga Policia amerikane.

.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Arrestohet një person për falsifikim të parasë në Ferizaj 

Me datën 28.02.2024, rreth orës 23:00 policia e stacionit në Ferizaj ka pranuar një informacion se në një lokal,...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img