Kultura-Arti

William Walker viziton Ekspozitën Tradicionale të Pavarësisë


Publikuar më:


Ferizaj.23.02.2018.Këtë të premte Ambasadori Amerikan William Walker ka vizituar Ekspozitën Tradicionale të Pavarësisë,çmimi “Gursel Sylejmani” në Ferizaj.
Gjatë vizitës së tij Ambasadori amerikan z.Walker,u befasua për të mirë,për numrin e madh të pikturave si dhe për kualitetin e tyre. Po ashtu shprehu interesim rreth konceptit të eskpozitës,po në veçanti rreth emrit të çmimit,të cilin me shumë krenari u prezantua,emri i përveçëm i çështjes kombëtare të artistit dëshmor Gursel Sylejmanit.
Befasia më e madhe ishte kur ambasadori z.Walker u taku dhe me portretin e tij,të ekspozuar në këtë ekspozite,ku autorja e pikturës znj,Ermira Murati i`a shpjegoi konceptin e saj dhe në shenjë falënderimi dhe i`a dhuroi.
Kryetarja e shoqatës Aef Kolombi, znj.Pranvera Sylejmani i`a dhuroi një fotografi të Reçakut,të autorit Hazir Reka.
Po ashtu edhe skulptori Agon Qosa vet i`a dhuroi një skulpturë.
Vizita e Ambasadorit William Walker,ishte edhe kulmi i festimit të 10 Vjetorit te Pavarësisë !

To Top